Gadgets og elektronik

Segboards – Fremtidens skateboard

Hvad er et segboard?

Til de som ikke ved hvad et segboard er, så kan det bedst beskrives som en billig Segway uden styr, hvor styringen foregår med fødderne. Selve anordningen er bygget op af to hjul, et i hver side, og en plade til hver af brugerens fødder. Et segboard opfanger hvor på boardet der bliver lagt mest vægt og styrer ud fra det, samtidig med at dets teknik automatisk opretholder balancen. Dog skal balancen være i orden og det kan kræve øvelse og koncentration at mestre. Segboards er batteridrevne, og meget transportable. Segboards minder nok mest af alt om en form for futuristisk skateboard.

Tidligere fyldte skateboards og rulleskøjter gaderne, men nu til dags er det ofte langt mere moderne, små tingester, der er specielt unge menneskers foretrukne legetøj/transportmidler. Segboards er begyndt at titte frem rundt omkring inden for de seneste par år, og mange kendte mennesker har da også medvirket til at gøre dem så populære og velkendte blandt via de sociale medier. I fjernsynet har man også kunne opleve se dem blive vist frem.

Hvorfor er det så populært, især blandt unge mennesker?

Et segboard er en sjov og anderledes måde at transportere sig på, og det fungerer så simpelt at alle kan lære at bruge det. De kan ofte findes i mange forskellige farver, så man også kan sætte sit personlige præg på sit ”board”. Dette er også en af grundene til at især unge mennesker har taget fænomenet til sig. Et segboard kan man have under armen og tage det med i toget eller bussen, da det trods alt har en begrænset tophastighed og rækkevidde. Men hvis man skulle opleve at det løber tør for strøm, så kan man blot oplade det ved en stikkontakt og køre videre. Det er dermed også et mere miljøvenligt alternativ til brændstofs drevne transportmidler.

Udover at være et transportmiddel og et stykke legetøj for unge mennesker, er et segboard også en måde hvorpå man kan vise sine omgivelser at man er med på moden. Mange kendte unge bloggere har blandt andet talt om segboards og dets muligheder i videoer og blogs og så videre. En af de sjove ting ved de batteridrevne hjul er at man kan øve sig i at holde balancen på det, alt imens man foretager skarpe sving eller suser afsted på dem.

Når der kommer noget så sjovt og spændende som segboards på markedet, så er det klart at det er de unge mennesker der først og fremmest tager det til sig og bruger det. Når man ser andre unge mennesker der har det sjovt med segboards, spreder det sig, og medfører at folk rundt om i hele verdenen også vil prøve på egen krop hvordan det er at køre på sådan et.

For at opsummere så virker det som at kombinationen af leg, balance og fart har været med til at gøre dem så populære som de er blevet. Segboards er et tegn på hvor langt civilisationen er kommet, og samtidig et praktisk, let anvendeligt, og transportabelt transportmiddel.

Have your say