Familie og samliv

family 2485714 1920

Det kan du lave med dit barn i weekenderne

Weekenden er for rigtig mange mennesker den bedste tid på hele ugen. Det er her, hvor de fleste mennesker har fri, hvor børnene er hjemme og hvor der er tid til at lave ting sammen som familie.

Nogle gange kan det dog godt være svært at finde på noget nyt at tage sig til sammen med sit barn i weekenden. Der kan hurtigt gå rutine i at have weekend, hvor man ender med at lave det samme uge efter uge.

Hvorfor ikke bryde ud af vanen, og prøve noget nyt denne weekend? Her får du tre idéer til hvad du kan lave i weekenden sammen med dit barn.

Tag en tur i legeland

Noget som ethvert barn helt sikkert vil elske at bruge en dag i weekenden på, er at tage en tur i et legeland. Hvad enten det er med kammeraterne, søskende eller mor, vil det helt sikkert være sjovt at få et break fra hverdagen og få lov til at lege og tumle igennem i sikre omgivelser sammen med jævnaldrene.

Du kan derfor sagtens lave en dagstur ud af at tage i legeland med dit barn, hvor i rigtigt kan få hygget jer sammen som familie. Dit barn vil elske de mange sjove ting i kan lave, og du kan være sikker på at du bliver lokket med op i nogle af hoppeborgene. En dag i et legeland vil kunne knytte jer tættere sammen som familie, og virkelig gøre weekenden til ugens højdepunkt.

Tjek derfor ud hvor dit lokale legeland ligger henne, og hvilke åbningstider der er. Et af de populære steder er Leos Legeland, som har placeringer rundt omkring i landet.

Hold en sangaften

En billigere og hjemligere idé som i kan lave sammen som familie, er at holde en hyggelig aften hvor i synger sange sammen. Nogle er helt sikkert med på denne idé fra starten af, hvor andre lige skal i gang med at synge før det bliver virkelig sjovt.

I kan synge en masse kendte danske børnesange, som for eksempel ’Solen er så rød mor’. Forbered nogle hyggelige og sang-venlige snacks, som i kan hygge jer med mellem sangene. Du kan med fordel udvælge nogle sange på forhånd, som du gerne vil give videre til dine børn. Du kan også lade dem vælge et par sange som de gerne vil synge, så de også synes at det bliver en sjov aften.

Invitér venner på besøg og lav en brætspilaften

I en verden der foregår online både i skolen og derhjemme, er det godt at planlægge nogle aktiviteter der ikke involverer skærme. Dette er både godt for dine børns sundhed – og så er det også godt for dem at lære at man også kan have det sjovt uden at have en iPad i hånden.

Invitér derfor nogle gode venner med jævnaldrende børn på besøg, og hav en hyggelig aften i brætspilenes tegn. I kan på forhånd aftale at samtlige mobiltelefoner skal ligges på køkkenbordet før i går i gang, så alle kan være helt til stede ved spisebordet.

For at få børnene med til at have en hyggelig aften sammen kan du lade dem vælge nogle brætspil ud, som de gerne vil spille. Du kan også lade dem hjælpe til med forberedelserne til jeres hyggelige aften, så de virkelig kan komme i en god stemning og være klar til der kommer gæster.

De vil helt sikkert synes at det bliver hyggeligt at have deres venner på besøg, og det vil du sikkert også synes. I skal nok få en rigtig god aften sammen i fællesskab!

Have your say