Penge & økonomi

Tænker du på at blive frivillig?

Kunne du tænke dig at se mere af verdenen, samtidig med at du hjalp folk i nød. Føler du at du har brug for en opdagelsesrejse for at lære dig selv bedre at kende, hvor du på samme tid kan bekæmpe fattigdommen? Er du kommet til et sted i dit liv, hvor du gerne vil prøve at komme lidt væk fra den traditionelle hverdag og så samtidig hjælpe med at skabe økonomisk vækst? Vil du gerne hjælpe andre og gøre noget godt for dig selv? Så kan det være at et Danida projekt er noget for dig!

Rejser online

I dag er det blevet mere normalt at planlægge sin rejse online. Antallet af online rejsebureauer er steget i takt med at priserne er faldet. Så hvorfor skulle det være anderledes med rejser for frivillige?

Hvem er Danida?

Danida er aktivitetsområdet i udenrigsministeriet, som er ansvarlig for Danmarks udviklingssamarbejde. Danidas arbejde kan dateres helt tilbage til afslutningen af 2. Verdenskrig. Dog stammer navnet først fra året 1971 og var en sammentrækning af Danish International Development Agency. Danida er op til den dag i dag stadig et aktivt område, der årligt planlægger adskillige projekter for at bekæmpe fattigdom og skabe økonomisk vækst. Det er også en af årsagerne til at, Danmark er et land blandt seks andre i hele verden, der lever op til FN’s mål med udviklingsbistand.

Hvorfor blive Frivillig?

Der kan være mange årsager til at man kunne have lyst til at blive frivillig. Det kan være at man er en omsorgsfuld person, hvis basale natur er at tage vare på andre mennesker. Der er også unge personer, som er midt i deres udformnings år og føler at en rejse til et uland, kan være det helt rigtige for deres udvikling som individ. I samme aldersgruppe er der også folk der gerne vil have en sådan rejse på sit CV, fordi det vil kunne gavne dem fremefter. Der har også vist sig en stigende interesse i at blive frivillig blandt ældre. Ligeledes er der dem der kan have en ren kunstnerisk grund. Danida, for eksempel, tilbyder også rejser for fotografer og TV-hold.

Men husk at være forberedt.

At være frivillig er et hårdt fysisk arbejde. Derfor anbefales det på det kraftigste at man er i god form. Både fysisk så vel som mentalt. Man skal selvfølgelig også være klar på lidt af hvert. Og man skal være i stand til at handle impulsivt. Dog er det rigeligt belønnende på den anden side. Man lærer for eksempel om en helt anden kultur og et andet sprog.

Det kan også betale sig at få styr på sin sygeforsikring inden man tager afsted. Sådan en kan man læse om her.

Have your say