Mad og drikke

Elsker du også at bage?

De fleste danskere elsker at bage. De får mulighed for at udfolde deres kreative side, samtidig med at de skaber noget og former noget som kan bruges til noget. Danmark er mildest talt blevet ramt af en bage epidemi, hvor kunsten at kunne bage er gået lige i hjerterne hos både mænd og kvinder, børn og gamle. At kunne servere en flot hjemmebagt kage til gæsterne, er pludselig blevet mere velset end for bare få år siden. Grunden til dette er især programmet Den store bagedyst. Et program som handler om at flere mennesker konkurrerer i at bage en kage, samt pynte den, og derved vinde dommernes stemme.

islagkage-lagkage-med-tre-slags-isProgrammet var en uventet stor succes, hvor både børn, teenagere, og voksne sad klistret til skærmen hver uge når det blev sendt. Der var noget i det simple af at bage en kage, som fangede publikum, og såede et ønske om selv at have mulighed for at bage sådanne kager (eller brødprodukter som pizzasnegle og pølsehorn). Der findes utallige af gode fif til at bage den perfekte kage, både i blade, bøger og på nettet. Salget af kage pynt og kage topping er også steget i løbet af den sidste årrække. Her er det også levet moderne at bruge mange farver i sin madlavning, og lade sig inspirere af naturen og årstiden.

Madprogrammer hitter i bagning

laekker-fransk-kage-med-hindbaer-og-chokoladebundDet er ikke kun Den store bagedyst der har været et kæmpe hit i løbet af de seneste par år. Også madprogrammer som Masterchef har indført dessert delen som en af de svære discipliner. Det er ikke længere gyldigt bare at smide en is på bordet og kalde det dessert. Der skal kredses om desserten, og den skal være både udført og smage af professionel kok. Flere og flere danskere melder sig på diverse bagekurser, bare for at lære at lave en lækker dessert, som indeholder lidt mere end bare det sædvanlige.

Danskerne blev tiltrukket af følelsen af selv at kunne følge med. Vi bruger meget tid på at kigge på mennesker, som er kendte og berømte for deres talent. Pludselig kom der noget så simpelt som kage, og blev gjort til mere end bare det. Selv helt almindelige folk kan finde ud af at bage, og ikke andet kan de lære det. Dette har virket meget fangende på mange, som har følt sig fristet til selv at kaste sig ud i at bare en kage til topkarakterer. Der er ofte mulighed for at lade sig inspirere af programmerne, og derefter selv skabe en dessert som smager helt fantastisk.

 

Danskerne er vilde med at bage

Selv teenagerne ser op til dem, som er med i bageprogrammerne. Det er godt for børn og unge og eksperimentere i et køkken (se her hvor børn bager brunkager), og det er godt for dem at få følelsen af at have skabt noget fantastisk. Derfor hitter noget så simpelt som bagning hos de unge. Det giver dem en følelse af at de er med til at skabe noget, og det udfordrer deres kreativitet når de skal smags sammensætte og pynte kagen.

Det er sundt at øve sig på sin kreativitet, så hvis dit barn ønsker at bage, så lad dem endeligt gøre det. Det er dog relevant at huske, at det også er sundt for et barn at lære at rydde op efter sig selv, da dette er en stor del af det at blive voksen. Lad børnene gå ind i bagerierne og lade sig blive inspireret, og nyd resultatet som kommer ud af det. Det er ofte afstressende for barnet, og der er mulighed for at tilbringe god kvalitetstid med et barn som ellers altid har travlt med meget andet.

Have your say