Mad og drikke

Vi rykker caféen ind i dagligstuen

Gå en tur gennem en isenkræmmerbutik og du vil blive mødt af et væld af kaffemaskiner i alle afskygninger. Hr. og fru Danmark bruger nøjes i dag ikke blot med den klassiske filterkaffemaskine som snart er ved at opnå en næsten retro status.

Når mange vælger at købe ny kaffemaskine i dag står de overfor lidt af en opgradering af deres kaffeudstyr. Helt almindelige danskere opgradere deres kaffemaskine så den næsten er på niveau med en ægte baristas. Mulighederne for lækker kaffe derhjemme er større end nogensinde før.

Espressokaffen er blevet populær hjemme i stuen

Vi skal ikke mange år tilbage før espressokaffen og de muligheder den bringer i form af kreationer af diverse andre kaffespecialiteter var noget der hørte café- og restaurantmiljøet til. Mange af os bruger masser penge årligt på dyre kaffer på caféer med venner og veninder. Den tid er måske snart et overstået kapitel og i fremtiden vil vi måske i højere og højere grad rykke kaffeaftalerne tilbage til vores dagligstue.

Danskerne er nemlig blevet så vilde med espressokaffen at den er rykket ind i de private hjem. Mulighederne for espressokaffe er da også efterhånden mange. Både Phillips kaffepuder og Nespresso er populære som nemme og lækre løsninger til god kaffe. Det samme gælder Zinzino kaffe som kommer som let anvendelse kaffepods. Der er dog også dem der gerne vil have endnu mere kontrol med deres kaffe og ønsker at rykke den op på et niveau der er sammenligneligt med det man får på caféerne. Her vælger mange at investere i en fuldautomatisk kaffemaskine.

En fuldautomatisk espressomaskine giver dig kvalitetskaffe som i caféen

Flere og flere vælger den fuldautomatiske espressomaskine som alternativ til den klassiske filterkaffemaskine. Den er selvfølgelig noget dyrere end en almindelig gammeldags kaffemaskine, men til gengæld får du også kaffe ud af den som er klasser bedre end den fra den traditionelle kaffemaskine. Det er ingen overraskelse af danskerne i højere og højere grad begynder at få smag for dette.

Man kunne så frygte at det ville kræve en masse ekstra arbejde og besvær med en sådan fuldautomatisk espressomaskine, men det er faktisk så let som det overhovedet kan blive. Alt man gør er at hælde kaffebønner, vand og eventuel mælk på maskinen og ganske få minutter efter står den lækreste kop kaffe klar lige til at starte ens morgen. Meget billigere end nogen café vil kunne klare det.

Mulighed for at kvalitetssikre din kaffe

Eftersom den fuldautomatiske espressomaskine selv kværner bønnerne har du også meget større mulighed for at tage de kritiske briller på i forhold til din kaffe. Kaffe af friskkværnede bønner er for det første altid meget mere lækkert og for det andet kan du selv se hvordan kvaliteten af kaffebønnen er. Den færdigkværnede kaffe man køber er ofte et blandingsprodukt af forskellige bønner og kan være upræcise i varedeklarationen.

Med de rå kaffebønner som du selv kværner på din maskine får du langt højere kvalitet. Der er selvfølgelig forskelle i kvaliteten af også de rå kaffebønner. Et godt pejlemærke for kvaliteten er at kigge på, hvorvidt bønnerne er ensartede og hele. Jo mere de er det, jo bedre kvalitet. Du får altså fuld kontrol over din kaffe ved at bruge en fuldautomatisk espressomaskine der selv kværner de friske bønner.

Vil du også gerne gøre kvalitetskaffe til hverdagskost hjemme hos dig og vil du gøre dit hjem til dine venners fortrukne samlingspunkt for kaffeaftaler? Så er det vist på tide, at du anskaffer dig en af de mange nye, spændende kaffemaskiner. Ganske vist er det en stor investering i øjeblikket men på længere sigt vil der måske være penge at spare.

Du kan finde mere inspiration på cafekaffe.dk.

Have your say