Familie og samliv

Få gode råd til hvordan man bevarer gnisten i parforholdet

De fleste mennesker, som lever i et forhold, vil med tiden opleve, at den såkaldte gnist sommetider kan forsvinde. Dette vil i mange tilfælde ikke skyldes, at man ikke elsker sin partner længere, men vil blot skyldes dagligdagen. Man glemmer hurtigt at sætte pris på hinanden i en travl hverdag, og nogle gange sker det, at man kommer til at vrisse af hinanden, fordi man har haft en hård dag.

Det er dog meget vigtigt, at man husker at holde liv i parforholdet og altid sætter pris på hinanden. Hvis man først glemmer disse ting, kan man desværre risikere, at man ligeså stille glider fra hinanden. Dog findes der mange gode råd til, hvordan man kan holde liv i et parforhold eller genfinde gnisten, hvis man føler at den for en stund er forsvundet. Der vil ikke være noget konkret svar på, hvordan man som par kan genfinde kærligheden, da der ikke findes to kærlighedshistorier, som er ens. Dog er der en række konkrete og meget håndgribelige råd, som man kan forsøge sig med. Det er helt naturligt, at kærligheden i et forhold ikke er konstant, men at den vil variere lidt i perioder. Kunsten er dog at holde fast i hinanden igennem de svære tider, og elske sin partner grænseløst.

Sådan kan man genfinde gnisten i parforholdet

Hvis man føler, at man har brug for hjælp til at bevare spændingen i et parforhold, så er der mange ting, som man kan gøre. Det kan eksempelvis være en rigtig god idé at afsætte kvalitetstid til hinanden som par, hvor man ikke skal andet end at tilbringe tid sammen. Ofte vil det betyde rigtig meget, at man sørger for at lave forskellige dagligdagsting sammen. Man kunne eksempelvis lave lækker aftensmad sammen, og derefter hjælpe hinanden med opvasken.

Happy men and woman on exercise bikes in health clubDet vil altid styrke et parforhold, at man er fælles om en masse ting, og at man hjælper hinanden igennem hverdagens små opgaver. Det kan også være en god idé at være aktive sammen. Mange par har stor glæde af at gå til en sportsgren sammen. Dette kunne eksempelvis være i form af tennis, badminton eller lignende. At dyrke sport sammen vil ofte styrke sammenholdet, og vil derudover  give parret mere tid sammen, end hvis de gik til to forskellige sportsgrene. Hvis ikke man er så fysisk aktiv, kan det også sagtens bestå i at gå en tur sammen. Når man går en tur, får man masser af tid til at tale om, hvordan dagen er forløbet for begge parter, og samtidig nyde hinandens selskab.

Gnisten i parforholdet kan findes mange steder

Et rigtig godt råd til forældre, som synes at det er svært at holde kærlighedslivet ved lige, er at huske på hinanden. Hvis man er nybagte forældre til små børn, kan det være svært at finde tid til at værdsætte hinanden og gøre små ting for sin partner.

Det kan derfor anbefales, at man en gang i mellem sørger for at holde en børnefri dag. Man kan eventuelt få børnene passet hos et familiemedlem, så man ved de er i trygge hænder. Når først børnene er på afstand, har man mere tid til hinanden som par. Her kan det også være en god idé, at genfinde gnisten i soveværelset. Hvis man har børn, er der ikke altid så meget tid til at være kreativ i soveværelset, og trætheden vil ofte sejre. En børnefri aften kan være en perfekt anledning til at afprøve nogle nye ting, og forkæle sin partner. På denne måde vil man have mere overskud til både børn og partner i en travl hverdag.

Have your say