Hus og have

tagplader i sort materiale

Gode tips til nye tagplader

Men når det kommer til dit valg af tag findes der flere muligheder. Bl.a. tagsten. Med tagsten lægges de enkeltvis på og dette kan være et større arbejde. Måske kan du selv lægge taget og dermed klare arbejdet selv, men ellers kan det blive dyrt. Tagsten fås også i mange varianter. Både i forskellige farver og i forskelligt materiale. At vælge mellem sten og plastic kan være svært. Det hele er op til dig selv.Skal du være klogere, så læse videre på dansktag.dk.

tagplader i sort materiale

Nogle andre muligheder er et tegltag. Tegl er hårdt brændt ler og bare en af mange muligheder. Fibercement kan du også vælge til dit tag, hvis du ønsker noget billigere end tegltaget. Ståltag findes også i mulighederne, det har et mere hårdt udseende. Alle de muligheder. Du kan også vælge tagpap som tag til dit nye hus. Alle tagtyper sige sat være lige tætte hvis det laves ordenligt. Du kan enten selv lave det eller få din håndværker til det, der er bare nogle regler som skal overholdes. Hvis du overholder disse kan du ikke gå helt galt i byen. At taget er tæt er jo en af de vigtigste ting ved taget. Til sidste men ikke mindst er der tagplader. Der findes mange muligheder når det kommer til tagplader. Du har måske arbejdet med en slags før du foretrækker.

Ellers har du måske altid haft den samme type tagplader. Men det kan nu alligevel altid betale sig at undersøge alle muligheder. Du finder måske en ny slags tagplader du vil komme til at foretrække. Med tagplader er der også mange farvemuligheder. Tagpladerne skal selvfølgelig også passe til farven på dit hus. Mange kombinationer kan laves og eksperimenteres med. Men eksperimenterne skal nok ikke laves på huset i første omgang. De bør tegnes eller visualiseres. Måske du endda kan finde et program på din computer som gør det muligt at se dit færdige tag med valgt produkter.

Hvis ikke kan det være, at det kommer i nærmeste fremtid. Der findes blandt andet eternit tagplader, dem vil der komme mere information om. Herudover findes der også ståltagplader til dit tag og onduline tagplader til dit tag. Tagplader i plastic er også en af mulighederne. Om dine tagplader skal være bølgende eller flade er også en beslutning der må tages. Alle disse valg kan betyde meget for det endelige look af dit tag. Det smarte ved tagplader er, at det selvfølgelig er lettere at lægge end tagsten. I stedet for at du eller din håndværker skal lægge hver eneste sten, er det hele plader. Dette gør arbejdet hurtigere og mindre besværligt.

Stål til valg af tagplader

At skulle have lagt stålplader er både en let løsning, men også en billigere løsning. Et ståltag kan have et mere hårdt look. Men kan også findes i mange andre muligheder. Der er op til dig hvad du vælger af tagplader inden for ståltagplader. Der er også folk som snakker om, at tagplader af stål larmer. Dette kommer eventuelt fra det ens gamle pander af stål. Men ståltag er lavet til at holde larmen ude. Et tag er både meningen til at isolere fra vejr og larm. Denne regel gælder formentlig alle tag. Hvem vil have et tag som ikke holder nogen lyde ude?

Onduline tagplader

Onduline tagplader er lette at anvende. Hvis du selv skal have lagt taget, er onduline tagplader det du får mindst besvær med. Dermed skal det også nævnes at de onduline tagplader nok ikke anvendes til dit hus. Derimod nærmere til dit kolonihavehus, legehuset til børnene eller redskabsskure. Det er jo lige så vigtigt at dit kolonihavehus får det rigtige tag, til når i skal hygge i huset om sommeren. Lige så vigtigt er børnenes legehus, som de kan bruge året rundt. På dette er et tag også vigtigt. Denne slags tagplade er en let tagplade. Derfor gør det også at den er nemmere at have med at gøre. Hvis du vælger en tung tagplade, kan du have sværere ved selv at håndtere den.

Eternit tagplader

Eternit tagplader er du måske vant til. Disse tagplader går langt tilbage. Derfor er du måske mest bekendt med disse. Eternit tagplader er plader lavet af fibercement. Du kan få eternit i flere forskellige bølgeplader. Her er valget igen op til dig. Som tagplade køber har du som sagt flere valg foran dig. At spørge til råds ude i en butik kan altid anbefales. Her kan du få den rigtige guide til dit valg af tagplader.

Tagplader i plastic

En sidste af de nævnte muligheder er tagplader i plastic. Plastic er et produkt vi alle kender til. Når du vælger plastic er der også tin du skal tænke over og valg der skal tage. Plastic er eventuelt et godt valg til din terrasse. Det kan også være hyggeligt at sidde under terrassen på en regnvejrsdag. Der er et tag vigtigt. Plastic er tit og ofte et billigt valg. Men billigt kan sagtens betyde godt. Og som kunde kan plastic tagplader også være at foretrække.

Skal du eller din håndværker lægge taget?

Når du har valgt materiale, farve, og form til dit tag, skal du have lagt det. Hvordan du vil gøre dette er et nyt valg. Du kan enten få en håndværker til det. På den måde kan det aldrig blive helt skidt. En håndværker er uddannet og ved hvad han laver. Forhåbentlig. Her ved du at alle regler bliver overholdt og at dit tag isolerer ordenligt. Men du kan også selv vælge at lægge taget. Du skal dog passe på du ikke kommer til skade. Du skal også blive instrueret ordenligt, så dit tag bliver lagt ordenligt. Det ville jo være en skam, at bruge tid på noget, for så at skulle begynde forfra. Når først du eller din håndværker går i gang, i kan også hjælpes kommer der måske endnu flere valg som du skal tage højde for.

Have your say