Hus og have

Få mest ud af din splinternye altan

De fleste, der bor i storbyer, elsker at få frisk luft og nyde solen. Såfremt du bor i en lejlighed inde i byen, er der god sandsynlighed for, at du hverken har en have eller et gårdareal. Derfor er der god grund til at investere i en splinterny altan (der er flere udbydere, fx. Minaltan), som du kan få glæde af hele året rundt. Særligt om sommeren kan du i høj grad nyde godt af at have sådan et udeareal. Altanen er nemlig din ejendel, og den kan bruges til lige præcist, hvad du ønsker. Her er der tre oplagte forslag, du kan gøre brug af.

Økologiske krydderurter fra egen altankasse

Det første forslag er at gå på udkig efter altankasser. Disse fylder nemlig ganske lidt og kan bruges til eksempelvis at dyrke dine egne krydderurter. Dette kan der være flere gode grunde til at give sig kast med. Først og fremmest, kan det naturligvis være en sjov og interessant aktivitet at beskæftige sig med. Dernæst kan du med den rette tålmodighed forvente lækre urter, som du kan krydre din madlavning med. Og det er trods alt ekstra imponerende at kokkerere med hjemmedyrkede krydderurter. Det er tilmed hverken en specielt dyr eller tidskrævende aktivitet, og det kan gøre altanen lidt grønnere.

Lav lækker grillmad til den perfekte sommeraften

Hvis du bor i en storby, findes der naturligvis forskellige måder, hvorpå du kan komme til at lave og spise grillmad. Med det sagt, vil de fleste nikke genkendende til, at det er en smule sjovere på ens egen altan. Endvidere er der i den grad en betydelig kvalitetsforskel på maden, alt afhængig af om bøfferne er stegt på stegepanden eller en grill. Du behøves desuden ikke være bange for, at en grill vil ende med at fylde hele altanarealet. Der findes nemlig et væld af mindre gasgrille, som snildt kan have en plads på både større og mindre altaner.

En lille gasgril er dermed den ideelle mulighed for at nyde sommeraftnerne i fulde drag, uden at gå på kompromis med pladsen. Der er med alt sandsynlighed fortsat mere end nok plads til et lille bord og nogle dertilhørende stole. Og vigtigst af alt, slipper du for at skulle forlade din egen lejlighed for at nyde velsmagende grillmad. Grillaftner vil dermed hurtigt blive et gevaldigt hit over sommeren, når solen bager ned, og aftnerne er lune. Uanset om du er alene, et par stykker eller et større selskab, går man aldrig galt i byen med at tænde op i grillen.

Bliv solbrun iblandt hjemlige omgivelser

Én af de ubestridt største fordele ved at have en altan i byen er, at du kan solbade, så snart sommervejret viser sig. Ydermere kan du blive solbrun, uden at skulle tage til stranden eller en fjerntliggende park. Med en altan kan du tværtimod få det hele for dig selv og nyde solens varme stråler. Selvom du næppe fuldkommen mister lysten til at tage sydpå, kan du dermed sagtens få en god sommer iblandt hjemlige omgivelser. Der er i hvert fald ingen undskyldninger for at gå glip af det gode vejr, hvis du bare skal sætte dig ud på altanen.

Der findes derudover en lang række af andre fordele ved at kunne slikke sol derhjemme. For det første undgår du uheldige situationer, hvor man blandt andet kan have glemt solcremen eller håndklædet til strandturen. Dertil kan du på ingen tid hoppe i et koldt brusebad, hvis solbadningen bliver for meget for dig. Du skaber dermed en masse nye muligheder for dig selv ved at investere i en altan. Og med det rette tilbehør og udstyr, kan du for alvor nyde investeringen.

Have your say