Løst & fast

people 2560026 1920

Mode til det kolde danske vejr

Det er sjældent, at det for alvor er varmt her i Danmark, så vi kan gå rundt uden jakker eller tykke trøjer. Det bærer moden her i landet selvfølgelig også præg af.

Man kan nemlig sagtens finde utroligt lækre og kønne jakker, sweatshirts og andet, som er godt egnet til udendørs brug. Særligt jakker og andet udendørs tøj, har dog nogle gange fået et ry for bestemt ikke at være moderigtige.

Vær stilet i kulden

En tyk vinterjakke kan dog sagtens være køn og endda bære et helt outfit. I streetwear kulturen er de sorte og puffede dunjakker for eksempel kommet på mode. Hvis det ikke er noget for dig, kan du også prøve at begive dig ud i en stilet uldfrakke. I kraft af sin længde og det materiale, den er lavet i, kan en uldfrakke give en god varme til både over- og underkroppen.

Derudover er den enormt stilet, og du kan sagtens bære den under formelle omstændigheder såvel som til en nat ude i byen. Hvis du synes, at en jakke eller frakke i sig selv ikke er nok, kan du også parre dem med andre stykker tøj, der ligeledes værner mod kulden, men som samtidig ser fede og moderigtige ud.

Det kunne for eksempel være et par handsker. Handsker kan virkelig være rare at have på, når man bevæger sig ud i den travle trafik en kold morgen. Handsker kan imidlertid også nemt blive for pragmatiske, så de står i kontrast til resten af dit outfit. I så fald bør du overveje et par læderhandsker. I særdeleshed, hvis du i forvejen går efter det stilede og formelle udtryk.

Det kan også være, at du hellere vil have et pænt halstørklæde, der kan værne din hals mod kulden. Disse findes også i et væld af forskellige farver, materialer og udtryk, og der handler det mere om dine personlige præferencer.

Følg med i modeverdenen

Hvis du godt kan lide at klæde dig pænt på, ligegyldigt hvordan vejret er, så kan det også være en god ide at følge med i modeverdenen. Det kan du gøre på mange forskellige måder. Du kan læse modemagasiner, researche på hjemmesider eller bare kigge igennem dine yndlingsbutikker i dit lokalområde.

Det handler mest af alt om, hvad du godt kan lide, og hvilken stil du gerne vil opnå. Hver side, magasin eller butik har nemlig som oftest deres egen niche i modeverdenen, og fordi verdenen er så åben i disse tider, er det muligt at finde lidt for enhver smag.

Hvis du allerede er afklaret med, hvad du godt kan lide at gå i, så kan du få inspiration derfra. Så er du sikker på at få serveret lige præcis den slags tøj, som du godt kan lide.

Hvis du er mindre sikker i din tøjsmag, kan det være bedre at tage et lidt brede blik på modeverdenen. Læs forskellige magasiner og kig gennem en masse butikker. Så kan du sammensætte din helt egen stil.

Have your say