Sundhed

Sådan øger du dit vægttab – bliv slank med juice og smoothies

Når det kommer til slankekure og vægttab er der næsten ingen grænser for, hvad vi mennesker udsætter os selv for i de perioder, hvor vi virkelig gør en indsats for at komme af med de overflødige kilo.

Det er videnskabeligt bevist at selvom slankekure har en effekt i processen om vægttab (Læs mere på godslankekur.dk) så er det kostomlægning, der virker bedst når vi ønsker at kiloene skal rasle af og blive væk. Du kan hurtigt blive slank med juice og smoothies, sundhedssystemet har i flere år forsøgt sig med forskellige reklamer, vi alle kender som ’6 om dagen’.

top-view-1248952_1920Når man forsøger sig med en ændring i ens livsstil er det vigtigt at starte i det små, derfor vælger mange at udskifte morgenmåltidet med en friskpresset juice eller en smoothie, men det er vigtigt at man husker på, hvilke næringsstoffer og vitaminer de forskellige ingredienser indeholder, laver man f.eks. en morgensmoothie eller juice, der udelukkende består af frugt kan man ligeså godt bare dykke ned i slikskålen, da dette vil tilføre ens krop en massiv mængde frugtsukker, der optages langsomt gennem tarmsystemet.

Det bedste man kan gøre for langsomt at lempe sig ind på en sundere livsstil, er derfor at starte med at lave juice eller smoothies af en blanding af frugt og grøntsager, for derefter gradvist at gå helt over til kun at bruge grøntsager, på denne måde bliver man hurtigt slank med juice og smoothies.

Ønsker du at blive slank med juice og smoothies kan du med fordel sætte krydderi på tilværelsen.

Ud over de vigtige vitaminer og mineraler, der findes i grøntsager og til dels også fugt kan du øge dit vægttab yderligere ved at tilsætte krydderier i dine juicer eller smoothies, på denne måde øger du din forbrænding.

Krydderier som cayennepeber, gurkemeje, chili og ingefær indeholder alle stoffer som curamin, der er bevist at kunne øge kroppens forbrænding. I nogle tilfælde kan man sætte yderlige skub i denne forbrænding, hvis man f.eks. tilsætter både gurkemeje og cayennepeber til sine juicer eller smoothies, forstærker dette effekten fra curaminen, der er det aktive stof i gurkemeje, med op til 1000 gange. Dog kan massivt og dagligt brug af disse krydderier påvirke kroppen i en negativ retning, derfor bør man kun bruge de ’stærke’ krydderier i sine smoothies og juice en til to gange om ugen.

Det vigtigste når man begynder med de små kostomlægninger i sin hverdag er, at huske på at kroppen stadig har brug for vitaminer, for at kunne fungere og opretholde et nogenlunde stabilt energiniveau, dette er også en af grundende til, at man bør udskifte de mange frugter med grøntsager, da der f.eks. er 14 gange så meget C-vitamin i en broccoli stok end i en appelsin af normal størrelse.

Du bliver slank med juice og smoothies ved at snyde din mave.

Det er blevet bevist at man selv kan have indflydelse på, hvad man har lyst til at spise, hvis du dagligt laver smoothies eller juice af grøntsager, vil din krop ikke kunne finde ud af om du har spist eller drukket dine daglige grøntsager, hvilket gør at du om aftenen vil have lyst til, eller direkte få en umættelig appetit efter at smagen og fornemmelsen af at tygge i de grøntsager du fik til morgenmad eller frokost i dine smoothies eller juice.

Hvis du f.eks. laver en smoothie der indeholder bananer vil du optage frugtsukker herigennem, der med tiden gør at du får nemmere ved at holde din maves umættelige sukkersvamp nede, mange der har prøvet kostomlægning til smoothies og juice opdager at de mister trangen til slik og sukker.

Have your say