Hus og have

Sådan får du mest muligt ud af dine forskellige støvsugere

Det er meget muligt, at du har flere forskellige former for støvsugere, men du har måske svært ved at finde ud af, hvilke situationer som de forskellige støvsugere egentlig er bedst til. I denne guide prøver vi at give dig et godt overblik over, hvornår det er en god ide at bruge de forskellige støvsugere. På den måde kan du nemt danne dig et overblik over det.

Robotstøvsugere er blevet mere og mere populære de seneste år, og det med god grund. For mange er støvsugningen nemlig en sur tjans, som de helst vil slippe for i en travl og stresset hverdag. Der er mange andre ting, som det er meget sjovere at kaste sig over, når man har en travl hverdag. Det kan for eksempel være, at du hellere vil bruge tid på at være sammen med venner, dyrke motion eller at lege med dine børn.

Robotstøvsugeren klarer det værste støv og snavs på dit gulv. Når du sætter den til at køre, mens du er på arbejde, vil du opleve at komme hjem til et hjem, der ser rent og ordentligt ud. Det kan være en stor lettelse, der er rent og ordentligt, og at du ikke skal til at i gang med det. Samtidig kan det være en god måde at slippe for at skulle have en dyr rengøringshjælp.

Her kan du bruge en normal støvsuger

Hvis du har en robotstøvsuger, kan det virke overflødigt at have en normal støvsuger. Den kan dog være god at have til at gøre hovedrent med. Det er en god ide, at du gør hovedrent i dit hjem i hvert fald to gange om året. Det kan være ved at flytte rundt på møblerne og støvsuge der, hvor robotstøvsugeren ikke kan nå. Det kan for eksempel være under sengen, hvor du også har nogle kasser med gammelt tøj eller under sofaen eller skabet, hvor robotstøvsugeren er for høj til at gå ind.

Robotstøvsugeren er rigtig god til at holde de åbne flader på dit gulv rene. Under dine møbler kan den også i mange tilfælde komme, men der vil altid være nogle steder, hvor den har svært ved at komme hen, og så kan det være en god ide, at du har en normal støvsuger til at tage det.

Det kan også være, hvis du for eksempel skal fjerne spindelvæv eller lignende oppe under loftet eller på væggen. Der kan det være svært at nå med en håndstøvsuger, og du vil ikke kunne få robotstøvsugeren derop.

Håndstøvsugeren er god ved spisebordet og i nærheden af kæledyr

Hvis du har små børn, ved du, at de sviner meget, når de spiser. Det kan derfor være, at det ikke rigtig er til at se, at du lige har gjort rente, når dine børn lige har spist. Hvis du gerne vil undgå at stå i den situation, kan det være en god ide, at du har din håndstøvsuger lige ved hånden, så du nemt kan støvsuge krummer og madrester op efter aftensmaden. Det gør også, at du undgår at få det ud i hele huset.

Har du kæledyr med pels, er du sikkert også træt af, at deres hår er udover hele huset, når de fælder. Det kan også være, at du bare er træt af, at pelsen er på dit tøj, når du har kælet med dyrene. En håndstøvsuger er ofte langt mere effektiv til at fjerne dyrehår, end en fnugrulle er. Det kan derfor være en god løsning, at du har sådan en. Den kan både bruges til at fjerne hår fra dit tøj og fra dine møbler.

Have your say