Hus og have

kid 1241817 1920

Ferietid? Tips til at underholde dit barn

Ferietid er en tid på året, som rigtig mange af os går og ser frem til. Ferien er nemlig en periode, hvor vi kan glemme de mange forpligtelser, vi har på arbejdsmarkedet og i stedet fokusere på os selv, vores egne behov – og simpelthen bare ren afslapning.

For børnefamilie er ferien dog ikke altid lig med afslapning. Har man små børn, så er det nemlig på ingen måde sikkert, at der er lagt i kedlen til at slappe af. Børn har nemlig masser af krudt i røven, og de vil gerne underholdes frem for at koble af.

Forældre er på job i ferien

Normalt bliver børnene stimuleret en del, mens de er i skole eller børnehave. Her får de masser af sociale kontakt og masser af aktiviteter, som brænder deres energi af. Når de kommer hjem til forældrene, er der således lidt mere ro på.

I ferien er situationen omvendt. Her er det nemlig sådan, at børnene er sammen med forældrene fra morgen til aften. Og her får forældrene pludselig det primære ansvar for at aktivere børnene, underholde dem og skabe sjove rammer for ferien. Og det stiller krav, for hvad skal man lige finde på? Her kommer nogle tips.

Tag børnene med i tivoli

En udflugt er altid en klassisk måde at underholde børnene på. Det fede ved en udflugt er, at den er sjov for alle medlemmer af familien. Det er fedt at komme uden for hjemmets fire vægge, og det er fedt at få nogle nye indtryk.

En rigtig klassiker inden for udflugter er en tur i tivoli eller en lignende forlystelsespark. Forlystelsesparker findes der mange af i Danmark, og derfor kan de fleste børnefamilier nå frem til en ret hurtigt. For eksempel findes der et sted som Tivoli Friheden i Aarhus.

Få børnenes hoveder i gang

Måske orker man en dag ikke lige at pakke hele bilen for at tage børnene med ud. Det kræver en del energi, og denne type af energi har man næppe hver dag. Derfor kan det også være en god idé at tænke over aktiviteter i hjemmet.

For eksempel kan man sætte børnene ned og udfordre deres hoveder lidt. For eksempel kan man underholde dem med vittigheder og sjove gåder for børn. Dette vil få børnene til at le og tænke. Er man ikke selv god til vittigheder, så kan man finde inspiration online.

Lav mad med børnene

Det er altid en rigtig god idé at involvere sin børn i madlavningen. Men samtidig er det sådan, at man midt i en travl hverdag ikke altid har det største overskud til at gøre netop dette. Men det leverer en ferie en kærkommen mulighed for.

Der er mange gode ting ved at lave mad sammen med sine børn. For det første får man en hjælpende hånd, hvis man er tålmodig nok. For det andet lærer børnene om mad og madvarer fra en tidlig alder. Det kan de bruge, når de skal stå på egne ben senere i voksenlivet.

Hold hyggelig filmaften

Selvom børnene render rundt og er fulde af energi, så har de faktisk også brug for afslapning og fordybelse en gang imellem. Og det er vigtigt, at man som forældre også gør plads til små oaser af hygge og ro i ferien. Det kan man blandt andet gøre ved at arrangere en filmaften.

En filmaften er enormt hyggelig. Den skal selvfølgelig ske på børnenes præmisser. Det vil sige, at man skal se en film, som de gider se. Lidt slik eller lækker kage er med til at bidrage til hyggen.

Have your say