Hus og have

photo 1541194577687 8c63bf9e7ee3

Sådan indretter du pigeværelset

Er det igen blevet tid til at indrette din datters værelse, står du over for en udfordring. Værelset skal både falde i datterens smag, holde sig inden for budgettet og være et værelse, som hun kan have i forhåbentligt mange år.

Vil du gerne have nogle tips til, hvordan du får indrettet det gode pigeværelse, skal du bare fortsætte med at læse med her.

Tag pigen med på råd

Som forældre var du sikkert vant til, at det var dig, der bestemte indretningen af børneværelset da dit barn var mindre. Sådan er det ikke længere, for din pige har sikkert dannet sig sine egne meninger og indtryk af, hvordan hendes værelse skal se ud. Derfor er det både klogt og faktisk vigtigt, at du tager hende med på råd, når du indretter. Så slipper du for at lave et værelse, som din datter ikke bliver tilfreds med.

Din pige vil helt sikkert gerne have et unikt værelse, som bare er hendes. Hun har sikkert mange idéer, men de kan være svære at få ført ud i livet, hvis ikke hun har helt styr på dem. Nogle gange er det der skal til for at samle idéerne bare at læse mere om, hvordan man indretter et unikt værelse.

Husk dog på, at piger ofte har nogle vildere idéer, end hvad der kan lade sig gøre i virkeligheden. Du bliver som forældre altså nødt til at sætte foden ned, hvis idéen ikke er realistisk.

Der skal være plads til at vokse op

Det finurlige ved børneværelser er, at de på den ene side skal være en tidslomme over hvor barnet er i sit liv lige nu, men på den anden side også skal være mulige at vokse i. Denne kombination af funktioner kan være svær at finde ud af, men det kan sagtens lykkedes.

Lav derfor værelset i nogle neutrale grundfarver og brug møbler, som kan bruges igen og igen. Så kan din pige let skifte de forskellige pyntegenstande og legetøj ud, som hun bliver ældre, uden at skulle have et helt nyt indrettet værelse hver gang.

Pigeværelset skal som det vigtigste indbyde til, at pigen kan være sig selv, og det skal hun have mulighed for at være på alle tidspunkter i hendes liv. Hun vil sikkert kunne bruge hjemmesiden piget.dk til at støtte sig til, efterhånden som hun bliver ældre, og der kommer nye og ukendte udfordringer i hendes liv.

Have your say